• Romana
  • English
  • Magyar

Furaje pentru animale

  • Faina furajera

  • Malaiul furajer se deosebeste de tarate prin continutul mai redus in celuloza si mai bogat in amidon , avand o digestibilitate mai ridicata.
    Fainurile furajere pot fi utilizate ca sursa de energie, inlocuind in totalitate cerealele la rumegatoare si respectiv 30 – 40 % din cereale in hrana porcinelor la ingrasat si pasari.
  • Tarate de grau

  • Fata de faina, sunt mai bogate in proteina, grasime, celuloza, substante minerale, in special fosfor si vitaminele complexului B. Cele mai valoroase sunt taratele de grau.
  • DDGS

  • Produsul este folosit cu succes in hrana animalelor, iar studiile realizate pana in prezent in tari din Europa de Vest, America si Asia au demonstrat atat o crestere a productiei de carne/ lapte cat si o eficientizare a costurilor de productie. Datorita continutului de proteine, care este triplu fata de cel al porumbului, si a digestibilitatii fosforului, care este de aproximativ 59%,DDGS-ul este foarte solicitat. Acest produs poate asigura cu succes furajarea suinelor, bovinelor, ovinelor, galinaceelor, cabalinelor, dar si a altor specii de animale.
  • Sroturi

    In urma extragerii uleiului din semintele de oleaginoase rezulta ca subproduse sroturile. In tara noastra in hrana animalelor se folosesc frecvent sroturile de floarea-soarelui si de soia si intr-o mica masura sroturile de rapita.
  • Srotul de soia NON GMO & GMO: Sroturile de soia ca valoare furajerǎ se situeaza pe primul loc intre subprodusele de la fabricile de ulei. Pe langa continutul ridicat in proteina au si un raport mai corespunzator intre aminoacizii esentiali, ceea ce face sa se apropie de valoarea biologica a proteinei animale. Au un continut ridicat in lizina si cistina, in timp ce metionina este sub nivelul celei din sroturile de floarea – soarelui. In procesul de extractie srotul de soia este supus unui tratament termic care distrugand factorii inhibitori ridica valoarea biologica a proteinei. Au palatabilitate si digestibilitate ridicata datorita continutului redus in celuloza bruta.

    Sroturile de soia se folosesc la toate speciile si categoriile de animale dar mai ales la monogastrice la care constituie principala sursa de proteine, respectiv de aminoacizi esentiali

  • Sroturile de floarea-soarelui se produc in cantitatea cea mai mare si se folosesc la alcatuirea amestecurilor proteice sau a nutreturilor combinate. Valoarea nutritiva si utilizarea lor sunt influentate de continutul in coji cuprins intre 14 – 25%. Sunt bogate in proteine, substante minerale (fosfor, fier, cupru, cobalt) si in vitaminele complexului B. Au un continut ridicat in metionina depasind toate nutreturile vegetale; continutul lor in lizina este mai redus si poate fi corectat prin suplimentare cu lizina sintetica.
  • Sroturile de rapita au un continut ridicat in proteine (35 – 40%) si mai redus in celuloza decat cele de floarea- soarelui. Continutul in aminoacizi este la acelasi nivel cu altor sroturi. Varietatile noi de rapita de tip canola, libere de substante antinutritive si toxice (acid erucic si glucozinolati) au o productivitate ridicata si continut bogat in lipide si proteine cu o valoare biologica ridicata si apropiata de a srotului de soia.

Worldwide trading